Voor de campagneleiders

Meer dan een miljoen Nederlanders is lesbisch, homoseksueel, biseksueel, is transgender of heeft een intersekseconditie (LHBTI). Uit onderzoek blijkt dat LHBTI-onderwerpen voor twee derde van de LHBTI’s een rol spelen bij het bepalen van hun keuze in het stemhokje. De ‘regenboogstem’ is dus een politieke factor van betekenis bij verkiezingen.

Gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018

COC Nederland biedt partijen die meedoen aan de gemeeteraadsverkiezingen de gelegenheid om hun standpunten over LHBTI-thema’s op Rainbowvote.NU onder de aandacht van kiezers te brengen. Rainbowvote.NU wordt in verkiezingstijd breed onder de aandacht gebracht en goed bezocht.

Neem deel

Wij nodigen jouw partij uit om deel te nemen aan Rainbowvote.NU als deze aan de voorwaarden voldoet. Stuur daarvoor een verzoek voor deelname naar info@rainbowvote.nu. Je krijgt dan formulieren toegestuurd met stellingen over LHBTI-onderwerpen. Die zien we dan graag ingevuld weer retour.

Alle correct ingezonden formulieren die zijn ingestuurd voor 21 januari zijn reeds geplaatst. Alle andere formuliere volgen na zondag 28 januari.