Voor de campagneleiders

Meer dan een miljoen Nederlanders is lesbisch, homoseksueel, biseksueel, is transgender of heeft een intersekseconditie (LHBTI). Uit onderzoek blijkt dat LHBTI-onderwerpen voor twee derde van de LHBTI’s een rol spelen bij het bepalen van hun keuze in het stemhokje. De ‘regenboogstem’ is dus een politieke factor van betekenis bij verkiezingen.

Tweede Kamerverkiezingen 15 maart 2017

COC Nederland biedt partijen die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen de gelegenheid om hun standpunten over LHBTI-thema’s op GayVote.nl onder de aandacht van kiezers te brengen. Ook kunnen ‘regenboogkandidaten’ een profiel aanmaken. GayVote.nl wordt in verkiezingstijd breed onder de aandacht gebracht en goed bezocht.

In verband met de overzichtelijkheid van de website, hanteren we bij de Kamerverkiezingen van maart 2017 als voorwaarde voor deelname dat partijen momenteel al in de Tweede Kamer vertegenwoordigd moeten zijn of dat ze in de Ipsos peiling van half december 2016 op meer dan één zetel stonden.

Neem deel

Wij nodigen uw partij uit om deel te nemen aan GayVote.nl als u aan de voorwaarde voldoet. Stuur daarvoor een verzoek voor deelname naar info@gayvote.nl. U krijgt dan formulieren toegestuurd met stellingen over LHBTI-onderwerpen en een formulier voor ‘regenboogkandidaten’ van uw partij die mogelijk geïnteresseerd zijn om op www.gayvote.nl een profiel aan te maken. Die zien we dan graag ingevuld weer retour.