Links

Algemeen verkiezingen

 • Kiesraad
  Website van de Kiesraad met overzicht en links naar alle geregistreerde partijen voor de verkiezingen van de Tweede Kamer, Provinciale Staten en Europese Parlement en de Gemeenteraadsverkiezingen.
 • Kieskompas
  Kieskompas is een initiatief van Trouw en politicoloog André Krouwel en een product van Kieskompas BV – met de Vrije Universiteit als aandeelhouder. Kieskompas vergelijkt de standpunten van alle partijen, maar geeft geen stemadvies, maar inzicht in de positie van de gebruiker in vergelijking met de partijen of personen van de desbetreffende verkiezing. Door het invullen van vragen, zien kiezers welke partij het beste bij hun voorkeuren past. Kieskompas voor de Tweede Kamerverkiezingen is vanaf zaterdag 11 februari online.
 • Stemwijzer
  De StemWijzer is een initiatief van ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat.

 

 • StemmenTracker – blikt terug op stemmingen in de periode september 2012 (na de laatste Tweede Kamerverkiezingen) tot eind 2016. In die periode hebben de Tweede Kamerleden een enorme hoeveelheid moties, amendementen en wetsvoorstellen besproken. Uit al die stemmingen heeft ProDemos een selectie gemaakt van dertig onderscheidende, opvallende of publiek omstreden onderwerpen, zoals de hypotheekrenteaftrek, de opvang van asielzoekers of het Oekraïnereferendum. Door het stemgedrag van politieke partijen te vergelijken met dat van jezelf, zie je met welke politieke partij je de meeste overeenkomsten hebt.

 

 • OUTtvKiest.nl – online-enquête van lifestyletelevisiezender OUTtv om de stem van de LHBTI-gemeenschap van Nederland in kaart te brengen. Daarnaast wil OUTtv weten in hoeverre LHBTI-onderwerpen meespelen bij het maken van hun keuze én wat het toekomstig kabinet volgens hen moet aanpakken. De poll loopt tot en met zondag 12 maart en op maandag 13 maart om 8.00 uur wordt de uitslag van de poll bekendgemaakt.

 

 • TransVote! – wat willen politieke partijen voor trans personen in Nederland regelen? Transgender Info sprak negen partijen over transitieverlof, de transgenderwet, vergoeding van zorgkosten en de Algemene wet gelijke behandeling.

 

 • Politieke Sekswijzer – geïnitieerd op Valentijnsdag door Rutgers, Amref Flying Doctors, WO=MEN en Aidsfonds. Hiermee kunnen Nederlandse kiezers bekijken welke politieke partij het beste past bij hun mening op thema’s als abortus, hiv/aidsbestrijding, internationale samenwerking en genderrechten, meisjesbesnijdenis en anticonceptie – want: seksualiteit is natuurlijk, maar niet vanzelfsprekend. Deelnemende partijen: CDA, D66, GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren, SP, VVD en 50Plus – andere partijen, zoals ChristenUnie, Denk, PVV en SGP wilde niet meewerken.

Peilingen

Roze werkgroepen binnen partijen

Roze informatie – overheidsbeleid / belangenbehartiging/ politieke lobby